Home

Nieuws

Calon wil blijven ondanks kritiek

Den Haag – Marc Calon is niet van plan zijn functie als adviseur bij Dienst Regelingen neer te leggen nu de kritiek op zijn benoeming aanzwelt.

De Tweede Kamer stemt tegen middernacht over twee moties die oproepen tot zijn aftreden. Ook als beide worden verworpen, blijft er bij een groot deel van het parlement twijfel bestaan over zijn onafhankelijkheid. Toch vindt Calon dat hij gewoon kan doen waarvoor hij is ingehuurd.

"Ik word er niet heet of koud van", zegt de Groningse oud-gedeputeerde en oud-collega van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw). "Laten we het simpel houden. Dit is de verantwoordelijkheid van Bleker. Hij moet zich maar verantwoorden in de Kamer. Ik ben een typische boer, die stug doorploegt."

Dat er vraagtekens bij zijn benoeming zouden worden geplaatst, had Calon wel verwacht. Toch heeft de harde kritiek hem verrast. "Al die argumenten hebben Henk en ik natuurlijk vooraf uitvoerig gedeeld. Maar zo’n niveau... Daar heb ik mij wel over verbaasd, ja."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.