Home

Nieuws

CDA, CU en SGP: eerst hoorzitting over ritueel slachten

Den Haag – CDA, Christenunie en SGP willen een hoorzitting organiseren met religieuze organisaties over de impact van een mogelijk verbod op onverdoofd ritueel slachten.

Nu zich een meerderheid in de Tweede Kamer heeft afgetekend voor dit initiatiefwetsvoorstel van de Partij voor de Dieren vrezen veel joden en moslims te worden beperkt in de uitoefening van hun godsdienstvrijheid. Zij eten alleen koosjer en halal geslacht vlees, waarbij bedwelming volgens de streng gelovigen onder hen niet of alleen onder strenge voorwaarden is toegestaan.

Woensdag debatteert de Kamer voor de tweede maal over dit plan. Dan geeft indiener Marianne Thieme antwoord op vragen die eerder door de verschillende fracties zijn gesteld. Na afloop van die zogeheten ’eerste termijn’ willen CDA, Christenunie en SGP in gesprek met joodse en islamitische organisaties over wat een verbod voor gelovigen betekent.

Of registreer je om te kunnen reageren.