Home

Nieuws

Brussel tikt Budapest op vingers om Natura 2000

Brussel - De Europese Commissie wil dat Hongarije een hoogspanningsleiding door een Natura 2000-gebied verwijdert.

De kabels vormen een bedreiging voor zeldzame vogelsoorten. Budapest krijgt twee maanden de tijd om een begin te maken met het opruimen van de elektriciteitskabels. Als dit niet gebeurd, stapt de Commissie naar het Hof van Justitie.

Drie jaar geleden kreeg Hongarije om dezelfde kwestie al een waarschuwing. De belofte de leidingen te verwijderen, is tot op heden niet nagekomen. Hongarije is één van de lidstaten die door staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) wordt gezien als medestander in de strijd om een soepeler omgang met Natura 2000. Ook Duitsland en Oostenrijk zouden zich in dat kamp bevinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.