Home

Nieuws 2 reacties

Brussel maant Bleker over natuurdoelen

Brussel - Het plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om natuurgebieden te schrappen, stuit op verzet van de Europese Commissie.

Die stemt er niet mee in dat de Europese natuurdoelen ,,op dit cruciale moment verwateren’’.

Het dagelijks bestuur van de EU heeft dat maandag laten weten op schriftelijke vragen van D66-Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy.

Bleker zei eerder dat de de EU haar ecologische doelen te hoog heeft gesteld en dat ze kritisch bekeken moeten worden. Hij zou hiervoor al steun hebben gevonden bij Hongarije en Oostenrijk. Bleker wil een aantal Nederlandse natuurgebieden niet langer beschermen en de doelstellingen voor andere gebieden verlagen. Daardoor komt er meer ruimte voor andere activiteiten.

Maar de Europese Commissie ziet de EU-richtlijnen voor bescherming van vogels en hun habitat als ,,doorslaggevende instrumenten’’, laat ze Gerbrandy weten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het is te gek voor woorden dat in dit klein dicht bevolkte land de zelfde EU-richtlijnen voor natuur gelden als voor de rest van Europa.Hoog tijd dat de richtlijnen voor Nederland worden aangepast!!!!

  • no-profile-image

    Vergeet niet dat Nederland als braafste jongetje van de klas weer veel meer heeft aangewezen dan nodig was en veel hogere eisen stelt. Nu zitten ze met de gebakken peren.Of eigenlijk moet ik zeggen: zitten WE met de gebakken peren. Want de rekening van het wanbeleid wordt zoals gewoonlijk weer eens bij de burgers neergelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.