Home

Nieuws

'Britten vieren Royal Wedding met rundvlees'

Hexam – De organisatie van Britse rundveehouders National Beef Assiociation probeert een graantje mee te pikken van de nationale manie rond het komende huwelijk van Prins William met Kate Middleton door te beweren ’dat de Britten de voorkeur geven aan Brits rundvlees om de Royal Wedding te vieren’.

’’Een koninklijk maal sinds de dagen van Koningin Victoria blijft het nationale maal voor de Britten van noord tot zuid,” denkt – of hoopt – directeur Kim Haywood.

’’Net zoals koningen in de 16e eeuw hun elite-bewakers van de Tower of Londen rundvlees voorzetten – vandaar hun naam Beefeaters – blijft Brits rundvlees ook vandaag de dag aan de behoeften van de natie voldoen,” stelt Haywood. Zij wijst er daarbij wel fijntjes op dat bij dat in Groot-Brittannië geproduceerde vlees ’geen toevoegingen zijn gebruikt zoals in andere landen zoals de VS.’ ’’Elk jaar gebruiken de Britten gemiddeld 18 kilo rundvlees als rollade, warm of koud vlees, biefstuk binnenshuis of op de barbecue, of een stoofschotel. Niet verbazingwekkend dus dat rundvlees boven aan de lijst staat voor volgend weekend als we de Royal Wedding vieren.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.