Home

Nieuws

Britten soepeler met uiterste verkoopdatum

Londen – De Britse regering wil soepeler regels invoeren voor de vermelding van een uiterste verkoop- of gebruiksdatum op levensmiddelen. Voor brood en voor veel vers fruit zou de verplichte vermelding van een verkoopdatum helemaal kunnen vervallen.

Londen probeert daarmee iets te doen aan de miljarden aan goed voedsel die jaarlijks in de vuilnisbak verdwijnen omdat de verkoopdatum is overschreden. Volgens de afvalorganisatie WRAP wordt jaarlijks vijf miljoen ton aardappelen, 4,4 miljoen appels en een miljoen broden weggegooid terwijl ze nog prima te eten zijn. Britse gezinnen zouden op die manier gemiddeld zo’n 700 euro per jaar kunnen besparen.

Voor producten die bij langere bewaartijd een risico voor de volksgezondheid opleveren, zoals eieren of garnalen, blijft een verplichte vermelding van de datum verplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.