Home

Nieuws

Britse varkensstapel stabiliseert

Londen – Het aantal Britse fokzeugen zal na een lichte opleving in het afgelopen jaar dit jaar weer terugzakken naar 418.000, dat is even veel als eind 2009. Dat niveau zal vervolgens tot zeker het eind van 2012 stabiel kunnen blijven.

Dat stelde hoofdanalyst James Park van het varkenschap BPEX deze week tijdens de jaarlijkse Outlook-conferentie. Mede door allerlei gerichte verbeterprogramma’s van BPEX zelf kan de productiviteit per zeug nog iets verder toenemen van ruim 20 naar een goede 20,5 per jaar, een recordniveau voor de Britse varkenshouderij.

Het gemiddeld geslacht gewicht valt dan echter wel terug naar 77 kilo, waarmee de toename van de afgelopen drie jaar op dat vlak ongedaan is gemaakt. De productie van varkensvlees kan daarmee dit jaar uitkomen op 758.000 ton, bijna 2,5 procent minder dan de relatief hoge productie van afgelopen jaar. Volgend jaar kan dan weer een opleving naar 771.000 ton bereikt worden, berekent Park.

Of registreer je om te kunnen reageren.