Home

Nieuws

Britse rundveeprijs op record

Londen – De Britse prijs voor rundvee is deze week voor het eerst boven de 300 pence (3,40 euro) per kilo uitgekomen.

Het schap voor de rundvee- en schapenhouderij Eblex meldt een notering van 302,5 pence per kilo geslacht gewicht voor R4L stieren, dat is 26 pence (29,3 eurocent) hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

Directeur Nick Allen: ”Voor de veehouders is het bemoedigend te zien dat de veeprijzen door de grens van 300 pence breken. Dit is een onvermijdelijk gevolg van de krimpende aanvoer en de toenemende productiekosten. Het brengt de rundveehouders dichter bij een houdbare prijs nadat de meesten al geruime tijd verlies hebben geleden op elk beest.” Allen verwacht dat de opwaartse trend de komende tijd ook aan zal houden. ”De prijs voor alle vleesproteinen zal omhoog blijven gaan op grond van de toenemende kosten, vooral de graanprijzen, en de wereldwijde krimp van de toevoer.”

Of registreer je om te kunnen reageren.