Home

Nieuws 228 x bekeken

Britse boerengrond weer duurder

York – De grondprijzen op het Britse platteland zijn in het eerste kwartaal weer met 3 procent gestegen en liggen nu 12 procent hoger dan een jaar geleden.

Gemiddeld wordt voor boerengrond in Groot-Brittannië daarmee nu omgerekend 16.500 euro per hectare betaald, nog altijd ruim lager dan het prijsniveau in Nederland.

Dat meldt het in grondtransacties gespecialiseerde makelaarskantoor Knight Frank. Volgens Tom Raynham, hoofd verkoop, heeft grond het daarmee de laatste tien jaar aanzienlijk beter gedaan dan andere beleggingen. Uit het overzicht van Knight Frank blijkt dat grond in die periode ruim in waarde is verdrievoudigd terwijl woningen twee keer zo duur zijn geworden en aandelen gemiddeld maar 5 procent winst hebben gemaakt.

”Dat maakt grond op het platteland zo aantrekkelijk om te investeren. Om die reden verwachten we ook dat de prijsstijging de rest van dit jaar gestaag door zal gaan.” Volgens Raynham is door de hoge graan- en grondstoffenprijzen veel belangstelling voor goede kwaliteit akkerbouwpercelen.

Daarnaast blijft de vraag van rijke stedelingen die op het platteland willen gaan wonen ook aanhouden. De prijs wordt bovendien opgedreven doordat er aan de andere kant maar een beperkt aanbod is.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.