Home

Nieuws 166 x bekeken

Boeren Wales krijgen dreigtelefoontjes rond ruimen van dassen

Cardiff – Een aantal boeren, plattelandsorganisaties en bedrijven in Wales hebben bedreigende telefoontjes gekregen van dierenactivisten en aanverwanten rond het aangekondigde ruimen van dassen in de strijd tegen runder-tbc.

De Farmers Union of Wales heeft daarom geadviseerd bij dit soort incidenten direct de politie te informeren.

”Een aantal mensen is de afgelopen tijd benaderd met vragen over hun houding rond de ruimingsacties. Die telefoontjes waren vaak aardig bedreigend en sommigen zijn er flink van in de war geraakt,” stelt FUW-voorzitter Gareth Vaughan. Volgens Vaughan ’hoort dit soort tactieken thuis in een bananenrepubliek’. De FUW raadt daarom aan in voorkomende gevallen de politie in te schakelen. De politie adviseert op haar beurt om zo veel mogelijk gegevens vast te leggen, zoals het tijdstip van het telefoontje, de naam van de beller en het nummer waar het telefoontje vandaan komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.