Home

Nieuws 159 x bekeken

Bloemencorso trekt weer miljoen kijkers

Hillegom - Het traditionele Bloemencorso door de Bollenstreek heeft zaterdag ruim een miljoen kijkers getrokken. Dat heeft de organisatie zaterdagavond bekendgemaakt.

De stoet van zeventien met bloemen versierde praalwagens reed in ongeveer twaalf uur tijd stapvoets van Noordwijk naar de binnenstad van Haarlem. Zij kwamen daar tegen half tien ’s avonds aan. De drukte langs de route was volgens een zegsman vergelijkbaar met het animo van de afgelopen jaren.

Het thema was dit jaar ‘Musical Parade’. De praalwagens stonden in het teken van musicals. Er waren onder meer voertuigen gewijd aan The Lion King, Mary Poppins, The Phantom of the Opera, Soldaat van Oranje, Wicked en Alice in Wonderland van K3. De wagens zijn zondag nog in het centrum van Haarlem te zien.

Het evenement trok veel verkeer naar de Bollenstreek, maar leverde geen noemenswaardige problemen op, meldde de verkeersdienst van de ANWB zaterdagavond. Sommige wegen in de regio moesten wel tijdelijk worden afgesloten bij passeren van het corso passeerde. Ook stonden er zaterdag flinke rijen auto’s op de N207 richting de Keukenhof.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.