Home

Nieuws

Bleker: ik ga Dienst Regelingen aanpakken

Putten - Staatssecretaris Henk Bleker wil de problemen bij Dienst Regelingen (DR) resoluut aanpakken. Dit vertelde hij desgevraagd in Putten tijdens de uitreiking van de Gouden Greep, een agrarische journalistieke vakprijs.

"Ik ga Dienst Regelingen drastisch aanpakken gelijk Oostvaardersplassen", aldus Bleker. De staatsecretaris doelt hier op de ecologische verbindingszone Oostvaarderswold in de provincie Flevoland. Met één pennenstreek schrapte hij de verbindingszone tussen de EHS-gebieden Oostvaardersplassen en de Veluwe in verband met de kabinetsbezuinigingen.

Op welke manier hij de uitvoering van DR wil verbeteren liet hij in het midden. Deze week en volgende week wordt de Kamer hierover ingelicht. Evenmin wilde hij vertellen of zijn drastische ingrijpen ook nog van invloed is op de Gecombineerde opgave 2011. Boeren moeten uiterlijk voor 16 mei deze opgave indienen bij DR. Velen weten niet hoe de opgave 2010 er definitief er uit ziet in verband met de perceelsregistratie, terwijl ze al wel de opgave voor dit jaar moeten invullen.

Een Kamermeerderheid eiste eerder al van de staatssecretaris actie omtrent de problemen bij de uitvoeringsorganisatie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.