Home

Nieuws 410 x bekeken

Bleker: geen verbod ministal

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker laat het aan de provincies over of zij een verbod op ministallen nodig achten.

Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer in reactie op een plan van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

De jongen boeren hadden naar aanleiding van alle commotie rondom megastallen het ludieke voorstel gedaan de ministal in de ban te doen. Deze zouden slecht zijn voor dierenwelzijn, milieu en ruimtelijke ordening.

Bleker stelt geen signalen te hebben ontvangen van vergunningaanvragen voor dergelijke stallen en vindt een moratorium niet nodig. Recent gaf hij overigens wel aan de provincies aan te sporen een voorlopige stop te zetten op de afgifte van vergunningen voor megastallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.