Home

Nieuws

Biologische boer is trots en gelukkig, maar werkt harder

Amsterdam - Biologische boeren zijn nu gelukkiger dan ze waren als gangbaar veehouder.

Dat zeggen ze in een enquête die begin dit jaar is gehouden in opdracht van Wakker Dier. Boerinnen gaven Wakker Dier het idee voor het onderzoek. Verschillende boerinnen meldden dat hun echtgenoten gelukkiger zijn, nu ze omgeschakeld waren naar een biologisch bedrijf. Omdat de gelukservaring van biologische boeren voor Wakker Dier een goed punt is om in de media mee te scoren werd een enquête uitgezet onder 816 biologische boeren, van wie er 173 meededen.

In het onderzoek is niet gekeken naar de geluksbeleving van gangbare boeren. Er is aan huidige biologische boeren gevraagd naar hun geluk nu en hun geluk toen ze nog gangbaar boerden.
Partners spelen een belangrijke rol bij de omschakeling, zo blijkt uit de enquête. Ongeveer tweederde gaf aan dat de partner een rol speelde bij de beslissing. Opvallend is dat jonge boeren minder afgaan op hun partner dan oudere.

Voor biologische boeren zijn plezier in het werk en het welzijn van dieren belangrijke drijfveren voor de omschakeling. Ze zeggen nu meer voldoening te halen uit hun werk dan voorheen, trotser te zijn en gelukkiger te zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.