Home

Nieuws

Bill Clinton komt naar Nederland

Zeist - Bill Clinton komt naar Nederland. De voormalige president van de Verenigde Staten zal op 28 mei in het Friese dorp Achlum een congres toespreken.

Dat meldde zaterdag organisator Achmea. De verzekeraar heeft de president uitgenodigd.

Het congres gaat over de huidige situatie en toekomst van Nederland en behandelt onderwerpen als gezondheidszorg, veiligheid en mobiliteit. Behalve Clinton komen onder anderen ook ex-GroenLinks-Kamerlid Femke Halsema, schrijver Geert Mak en schaatser Erben Wennemars.

Een kleine tweeduizend toegangskaarten zijn gratis beschikbaar. Aanmelden kan via de website van het bedrijf. Mensen worden geselecteerd op basis van hun motivatie met betrekking tot het gespreksthema.

Voor Achlum (600 inwoners) is gekozen omdat Achmea daar ooit begon. In boerderijen, woonhuizen, kerken, tenten zijn debatten en aan het eind van de dag houdt Clinton in de openlucht zijn speech.

Clinton is wel eerder in Nederland geweest. Volgens een woordvoerder van Achmea heeft het wel wat werk gekost om hem te strikken, maar is het uiteindelijk in een periode van zes weken gelukt. Over de kosten die gemoeid zijn met zijn komst, doet het bedrijf geen mededelingen.


Of registreer je om te kunnen reageren.