Home

Nieuws 213 x bekeken

Bijzondere (bol)gewassen goed vertegenwoordigd

Lisse – In de keuringszaal bij CNB in Lisse zijn ook deze week de bijzondere bolgewassen goed vertegenwoordigd.

Cees Breed heeft wat dat betreft heel veel in huis en neemt daarvan elke week het nodige mee naar Lisse. Met dit keer wat beslist de eerste gladiool van dit seizoen in de keuringszaal is in de vorm van Gladiolus tristis(foto). Wel een buitenbeentje, want deze gladiool scheelt qua verschijningsvorm een dag en een nacht met het reguliere gladiolensortiment.

Op de lange dunne aar enkele witte, fraai gevormde bloemen. Een mooi exemplaar. Breed showt tevens een mooie pot Muscari aucheri ‘Ocean Magic’, de gele Anamone ranunculus en de witte Anemone nemorosa en een prachtige pot met de donkerblauwe Dellavalia pyenantha die afkomstig is uit de familie van de Muscari.

Kwekerij De Schüllhorn toont ijzersterk te zijn op het gebied van Fritillaria en showt mooie exemplaren van de kleine Fritillaria minuta, De kleine gele Fr. punica fragrance en de zeer donkere Fr. armene, alsmede Fr. uva-vulpis ‘Kewform’.

René Zijerveld tenslotte showt potten met Arisaema griffithii, de lichtblauwe vaste plant Mertensia virginia en een pot gemengde (paars en wit Fritillaria meleagris.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.