Home

Nieuws

Bewindsman van Nedersaksen tegen plannen megastal

Hannover – Gert Lindemann, landbouwminister van de Duitse deelstaat Nedersaksen, is tegenstander van megastallen in zijn gebied.

Dat standpunt heeft hij per brief meegedeeld aan de ’groene’ boerenorganisatie Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL). AbL tekende eerder al verzet aan tegen plannen voor de bouw van een melkveestal voor 3.200 koeien bij Diepholz. Lindemann (CDU) zegt dat ”bedrijven van deze orde van grootte met een grootindustrieel karakter” niet stroken met zijn landbouwbeleidsmatige opvattingen. Voor subsidies komen ze wat hem betreft dan ook niet in aanmerking, tenzij de overheid er wettelijk niet omheen kan.

De bewindsman stelt tevens vast dat de bouw echter alleen kan worden tegengehouden als niet wordt voldaan aan de “omvanrijke juridische verplichtingen op het gebied van milieu-, consumentenbescherming en dierenwelzijn.”

AbL-topman Eckehard Niemann ziet in die opmerking een signaal aan de lokale overheden om voor de bouw geen vergunning te verlenen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.