Home

Nieuws 244 x bekeken

Bayer CropScience ziet winst fors stijgen

Monheim – Bayer CropScience heeft over het eerste kwartaal een omzet geboekt van 2,2 miljard euro.

De omzet lag daarmee 15,6 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De stijging hangt volgens topman Marijn Dekkers samen met een vroeg gestart seizoen op het Noordelijk Halfrond. De winst van het onderdeel steeg 40 procent tot 745 miljoen euro.

De Duitse producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen profiteert niet alleen van een vroeg en gunstig groeiseizoen op het Noordelijk halfrond, maar ook van hoge prijzen voor agrarische producten als graan, suiker en soja. De omzet aan gewasbeschermingsmiddelen steeg jaar-op-jaar met 13,6 procent tot bijna 1,7 miljard euro.

Volgens Bayer CropScience namen verkopen in alle verkoopregio’s toe, terwijl vooral de vraag naar nieuwe producten toeneemt. De verkoop van herbiciden en fungiciden nam toe, terwijl de verkook van insecticiden licht is afgenomen. De omzet aan zaden en zaadverzorgingsmiddelen steeg 22,1 procent tot 581 miljoen euro.

De totale omzet van de chemiereus steeg 13,2 procent tot 9,4 miljard euro. De brutowinst steeg 22,3 procent tot 2,2 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.