Home

Nieuws

Bauernverband in promotiecampagne voor Europees landbouwbeleid

Berlijn - Het Deutsche Bauernverband (DBV) begint deze maand met een promotiecampagne voor het Europese landbouwbeleid.

Volgens de federatie trekken daarvan niet alleen de boeren profijt, maar in gelijke mate ook de consumenten. DBV-bestuurstopman Gerd Sonnleitner: "Onze consumenten maken winst met het EU-beleid. Ze kunnen bij de levensmiddeleninkoop te kust en te keur gaan bij een aanbod met talloze binnenlandse en geïmporteerde producten en vertrouwen op een uniek goede kwaliteit. Daarnaast trekken ze profijt van de veelzijdigheid en schoonheid van de cultuurlandschappen."

Rond de Pasen gaat de campagne van start met het ophangen van plakkaten in alle deelstaten. In voorbereiding is verder ondermeer een publieksmagazine met actuele onderwerpen rond de voedselproductie en bioenergie. Op 2 juni wordt voorts bijvoorbeeld een wandeldag georganiseerd met tochten door het agrarische cultuurschap. De campagne draait door tot de herfst.

Of registreer je om te kunnen reageren.