Home

Nieuws 323 x bekeken

BKC opent wilgenbos voor biomassa

Zevenaar - Groenbeheerder BKC heeft bij Zevenaar een wilgenbos aangelegd van 5 hectare voor de productie van biomassa.

De biomassa wordt verbrand in een cv-ketel die warmte produceert voor woningen in de nieuwbouwwijk Groot Holthuizen, dat aan het wilgenbos grenst. Het bos is vrijdagmorgen officieel in gebruik genomen.

BKC vindt het een voorwaarde dat de productie van biomassa niet concurreert met voedselproductie en bosbouw. Daarom is het bos aangelegd op een bedrijventerrein van de gemeente Zevenaar dat tijdelijk niet wordt benut.

BKC wil warmte produceren op een CO2-neutrale manier. Tevens wordt het bos gebruikt voor lesdoeleinden voor kinderen op scholen uit de buurt.

BKC wil biomassa produceren op meer bedrijventerreinen die tijdelijk, soms wel tientallen jaren, niet worden gebruikt. Afhankelijk van de periode dat het terrein braak ligt, kan daar switchgrass, olifantsgras, riet of wilg worden geteeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.