Home

Nieuws

Atsma verlicht lasten voor boeren

Den Haag - Vereenvoudiging van milieuregels, zoals staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) van plan is, levert boeren administratieve lastenverlichting van 43 miljoen euro per jaar op.

Dat heeft de CDA-bewindsman donderdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Onder meer door het wegvallen van een aantal verplichte vergunningen voor 5.805 boerenbedrijven zijn boeren straks minder tijd kwijt met hun administratie. Atsma heeft laten uitrekenen dat het wegvallen van die administratieve lasten de boeren een besparing van bijna 40 miljoen euro oplevert.

Door daarnaast nog wat andere maatregelen door te voeren komt hij uit op 43 miljoen euro. Hij werkt aan soepeler regels voor het afdekken van mest en boeren krijgen een langere periode om dieseltanks te saneren om bodemvervuiling te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.