Home

Nieuws

'Appelbomen bloeien vroeg dit jaar'

Wageningen - De knoppen van de appelbomen ontluiken vroeg dit jaar.

Alleen in 1990 en 2002 bloeiden zij eerder. Dat blijkt uit onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd op de website De Natuurkalender van Wageningen UR. Sinds 1990 beginnen appelbomen gemiddeld te bloeien op 22 april; dit jaar waren de bloemen soms al te bewonderen op 14 april. Dat komt door het warme weer in januari en februari en de zeer warme aprilmaand.

De appelbomen staan dit jaar waarschijnlijk maar dertien dagen in bloei, verwachten de wetenschappers. In de periode 1955 tot en met 2010 duurde de bloeitijd van de appelbomen gemiddeld negentien dagen. Het jaar met de kortste bloeitijd tot nu toe was 2006. Toen lieten de appelbomen hun bloemenpracht slechts elf dagen zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.