Home

Nieuws

Anders oogsten voor uitbannen vliegveldvogels

Den Haag - Om het gebied rond luchthaven Schiphol onaantrekkelijker te maken voor vogels laat staatssecretaris Joop Atsma (Luchtvaart) diverse maatregelen onderzoeken. Een daarvan is een andere manier van oogsten om daarmee het foerageren van vogelsoorten "die een risico vormen voor de luchtvaart'' tegen te gaan.

Dat schrijft Atsma vrijdag in antwoord op schriftelijke vragen van Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Volgens de CDA-bewindsman lopen er in landbouwgebieden al proefprojecten naar een andere oogstmethode. Het verblijf van vogels in de nabijheid van vliegvelden wordt tegengegaan omdat ze een gevaar kunnen vormen als ze in vliegtuigmotoren belanden.

"Ook wordt er een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van teelt van andere gewassen'', vult Atsma aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.