Home

Nieuws

Amsterdamse Hortus zet tulp in het licht

De tulp krijgt dit voorjaar extra aandacht van de Amsterdamse botanische tuin. Dat meldt de Hortus Botanicus Amsterdam.

Vanaf 15 april tot en met 31 mei is in de Hortus een tentoonstelling te zien over de tulp en haar bijzondere aantrekkingskracht.

Toen de eerste tulpen in de tweede helft van de zestiende eeuw in Europa kwamen, vonden ze hun plek in de Lage Landen. In de afgelopen vierhonderd jaar zijn duizenden varianten van deze bloem gekweekt.

De hedendaagse tulpen van de Amsterdamse bloemenmarkt lijken nauwelijks op de wilde soorten die bijvoorbeeld in de Kaukasus zijn te vinden. De bezoekers van de tentoonstelling in de botanische tuin kunnen kennismaken met de oorsprong van deze bloem. De Hortus toont dertig verschillende soorten tulpen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.