Home

Nieuws

Ammerlaan wint P-Nuts prijs voor duurzame energie

Pijnacker - Kwekerij Ammerlaan The Green Innovator in Pijnacker heeft de P-Nuts Award 2011 gewonnen. Het gaat om een prijs voor lokaal opgewekte energie uit duurzame bronnen.

Een jury onder voorzitterschap van Herman en Herma Wijffels kende prijs toe aan The Green Innovator.

Het aardwarmtenetwerk van de Westlandse teler verwarmt naast de eigen kassen een zwembad, een sportcentrum, een school en collega glastuinbouwbedrijven. Het initiatief van de gebroeders Ammerlaan is een van de iconen van het programma Kas als Energiebron, aldus het Productschap Tuinbouw.

Het perspectief voor navolging bij collega’s is volgens de jury groot; mede op basis van het voorbeeld van de gebroeders Ammerlaan is al aan tientallen glastuinbouwbedrijven een opsporingsvergunning voor aardwarmte verleend. Dit jaar zullen zeker weer vier of vijf nieuwe projecten van de grond komen, aldus het productschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.