Home

Nieuws

Ambtelijke top ministerie ELI benoemd

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) benoemt op 1 mei een nieuwe ambtelijke top. Met de benoemingen ontstaat een nieuwe organisatiestructuur, waarbij het aantal directeuren-generaal is teruggebracht in het kader van het samenvoegen van de ministeries. Daarnaast zijn de directeur-generaal Uitvoering en inspecteur-generaal van de VWA toegevoegd aan de ambtelijke top.

Hans Hoogeveen wordt directeur-generaal Agro binnen het ministerie. Hij heeft als taak de positie van de Nederlandse agrarsiche sector te versterken. Hoogeveen was al DG bij het ministerie van landbouw.
Oud-directeur generaal van landbouw Renée Bergkamp wordt DG Ondernemen en Innovatie binnen de nieuwe organisatiestructuur.

Annemie Burger wordt DG Natuur en Regio en is daarmee verantwoordelijk voor Natura2000, de biodiversiteit en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Ab van Ravenstein, algemeen directeur van Agentschap NL, wordt directeur-generaal uitvoering. Hij is daarmee verantwoordelijk voor Dienst Regelingen en Agentschap NL. Wim Schreuders is inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.