Home

Nieuws 311 x bekeken

Albert Heijn verkoopt meer prei door stukprijs in winkel

Doetinchem – Albert Heijn verkoopt meer prei sinds het de prei afrekent per stuk.

De keten besloot daartoe omdat de prei niet goed afgewogen werd aan de kassa. De prei is te lang om goed gewogen te worden. ”Caissières gingen daar niet altijd goed mee om. We zien nu dat er meer prei langs de kassa gaat”, zegt een AGF-chef van één van de AH-winkels in het midden van het land. Het is dus niet zo dat consumenten meer zijn gaan kopen, er wordt meer afgerekend bij de kassa.

Albert Heijn is de belangrijkste preiverkoper van Nederland. Uit het marktbeeld prei van het Productschap Tuinbouw blijkt dat AH per week een prei-omzet heeft van circa 250.000 euro; nummer twee C1000 zet per week 100.000 euro om met prei.

Of registreer je om te kunnen reageren.