Home

Nieuws 190 x bekeken

Afzet Conference in lijn met afbouw voorraad 2010

Zoetermeer – De voorraad Conference-peren in Nederlandse koelcellen was op 1 april nog 59.000 ton (64.000 ton in 2010).

Daarmee loopt de afbouw van de voorraad vrijwel gelijk aan het moeizame jaar 2010. In Nederlandse koelcellen lag op 1 maart nog 81.000 ton Conference. In dit tempo loopt het seizoen nog enkele maanden door.

Dit voorjaar liep het tempo van de afzet terug. Op 1 februari was de voorraad nog 15 procent kleiner dan in 2010. Mogelijk is dat het gevolg van de hogere prijzen. Verschillende partijen melden kwaliteitsverlies bij Conference. Dat zou nopen tot snellere afzet. Telersvereniging Conference raadt telers juist aan vast te houden aan de geplande afzetprogramma’s.

Of registreer je om te kunnen reageren.