Home

Nieuws

Aardbei als medicijn

Orlando - Gevriesdroogde aardbeien zouden een alternatief middel kunnen zijn om slokdarmkanker te voorkomen. Dat melden onderzoekers tijdens een bijeenkomst van Amerikaanse kankeronderzoekers.

Ton Chen van de universiteit van Ohio concludeert dat de consumptie van gevriesdroogde aardbeien veilig en eenvoudig te consumeren zijn en dat de eerste onderzoeksgegevens laten zien dat celvormen in de voorstadia van longkanker erdoor verminderen.

Chen heeft haar onderzoek eerst bij ratten uitgevoerd. Daarna is het onderzoek toegepast bij mensen met een verhoogde kans op slokdarmkanker. De proefpersonen kregen een half jaar lang zestig gram gevriesdroogde aardbeien per dag. Bij vergelijking van slokdarmweefsel voor en na de periode van een half jaar, bleek dat er een vermindering was opgetreden van de weefsel dat een voorstadium voor slokdarmkanker kan vormen. Chen zegt dat de studie moet worden voortgezet, onder meer met een controlegroep die geen aardbeien krijgt voorgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.