Home

Nieuws 277 x bekeken

Aanleg A4 bij Raad van State

Delft – Deze week dient bij de Raad van State een rechtszaak tegen de aanleg van de A4 van Delft naar Schiedam.

Er zijn al tientallen jaren plannen voor het doortrekken van deze snelweg, maar de aanleg wordt steeds vertraagd door veel weerstand vanuit de maatschappij.

Het plan voor de aanleg van de weg is in september 2010 ingediend, hierop kon bezwaar worden gemaakt. In totaal zijn 29 mensen en organisaties in beroep gegaan tegen het tracébesluit.

Bezwaarmakers hebben vragen over nut en noodzaak van de weg of twijfelen of er voldoende is gekeken naar alternatieven. Het huidige traject gaat door natuurgebied Midden Delfland. ”We moeten de uitspraak van de Raad van State afwachten. Als ze het tracé onherroepelijk verklaren kunnen we gelijk door met de aanleg van de A4. Maar het kan ook dat de rechter het tracébesluit vernietigt of deels vernietigt, waardoor een nieuw plan gemaakt moet worden”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De aanleg van het ontbrekende deel van de A4 zorgt voor een verbetering van de ontsluiting van het Westland. Maandag gaven actievoerders 13.000 handtekeningen aan minister Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD).

Of registreer je om te kunnen reageren.