Home

Nieuws 218 x bekeken

Aandeel biologische groente op Duitse markt naar 5,5 procent

Bonn – De afzet van biologische groente is in Duitsland vorig jaar ten opzichte van 2009 met 8 procent gegroeid naar 3,3 kilo per huishouden.

Dat meldt landbouwmarktbureau AMI aan de hand van het huishoudpanelonderzoek van het GfK. Het aandeel van biologische groente op de markt voor verse groente pluste daarmee met 0,6 procent naar 5,5 procent.

Tot topper heeft zich in dit opzicht met name biologische peen ontwikkeld. Dit product heeft vorig jaar een marktaandeel ingenomen van 22 procent. Los daarvan is het marktaandeel van biologische peen binnen de biogroentemarkt krap 50 procent. Dat is volgens AMI-analiste Sonja Illert praktisch geheel te danken aan de discounters onder de grootgrutters. ”Iedere nieuwe discounter die met de afzet van biopeen begon zorgde voor krachtige groeicijfers.”

Belangrijke factor voor het succes van biologische peen is het relatief kleine prijsverschil met de gangbare variant. Gemiddeld betaalde de consument voor biologische peen maar 27 cent per kilo meer. Dat komt neer op een ’toeslag’ van 36 procent. Bij bijvoorbeeld uien is het prijsverschil aanzienlijk groter, namelijk 1,04 euro per kilo ofwel 127 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.