Home

Nieuws 173 x bekeken

AMI verwacht iets groter Duits aspergeareaal

Bonn - De Duitse aspergetelers hebben het areaal dit jaar licht uitgebreid.

Dat verwacht landbouwmarktbureau AMI op basis van een enquête. Of dat ook tot een grotere aanbod leidt is niet zeker, want dat is afhankelijk van het weersverloop in de komende weken. Bovendien is de uitbreiding deels een gevolg van vervangingsinplant. Oudere inplant zal daarvoor de komende jaren worden geruimd. Vorig jaar werd asperge geteeld op 22.900 hectare. Dat leverde een productie op van 92.400 ton.

Uit de beschutte teelt is de eerste oogst inmiddels beschikbaar. AMI-analist Michael Koch noteert consumentenprijzen tussen de 8,50 en 11 euro per kilo. De groothandels- dan wel veilingprijzen liggen bij 7,80 euro per kilo. Dat is minder dan vorig jaar, toen in de eerste helft van april het aanbod duidelijk kleiner was. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.