Home

Nieuws 175 x bekeken

AH leunt nog op importpaprika

Doetinchem – Marktleider Albert Heijn heeft de groenteschappen nog niet compleet ingericht met Nederlandse glasgroente.

Dat blijkt uit het agd.media prijsonderzoek. In de bezochte winkel van Albert Heijn trof agd.media nog steeds gele paprika uit Israël aan en groene paprika uit Spanje.

Ook de biologische cherrytomaten zijn import. Trostomaten en rode paprika zijn van Nederlandse telers van Albert Heijn. Overigens zijn de mixpaprika’s nu al wel van Nederlandse oorsprong, zo staat op de verpakking. Of dat in alle winkels in Nederland zo is, kan niet uit het onderzoek worden opgemaakt.

De sortering en kwaliteit van rode paprika liet overigens te wensen over. De keten verkoopt het product per stuk, maar de sortering in de bak wisselde sterk. De AGF-chef kon niet zeggen of dat het gevolg was van de vroege fase in het Nederlandse seizoen. Ook leken verschillende vruchten in de winkel tijdens het weekend behoorlijk in kwaliteit teruggelopen. Andere ketens als C1000 en Jumbo zijn al wel vrijwel geheel op Nederlandse glasgroente (tomaat, paprika en komkommer) overgegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.