Home

Nieuws 1 reactie

80 procent energieproductie in Duitse biovergisting komt van mais

Leipzig - Van de energieproductie in de Duitse biogasinstallaties is ongeveer 80 procent afkomstig van mais en slechts 11 procent van dierlijke mest.

Dat schat onderzoekinstituut Deutsches Biomasse Forschungs Zentrum (DBFZ) in Leipzig aan de hand van een enquête onder de eigenaars van biovergistingsinstallaties. Gerekend naar het volume neemt snijmais een aandeel van 76 procent in beslag. Volgens het instituut waren eind vorig jaar in totaal 5.900 van deze installaties in bedrijf met een vermogen van 2.300 MW electriciteit. Dat waren 960 installaties meer dan een jaar eerder. Het vermogen steeg met 470 MW. De meeste nieuwe installaties werden neergezet in Beieren, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. (WV)

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik dacht dat de biogasinstalaties er zijn om dierlijke mest en afvalstoffen te vergisten,maar in de praktijk zijn het voedselvernietigings machines.Onmiddelijk stoppen met subsidie geven,en ook op ethanol uit mais en tarwe deze gaan nu het zelfde straatje in

Of registreer je om te kunnen reageren.