Home

Nieuws 225 x bekeken

627 miljoen euro voor productie palmolie in Gabon

Libreville - Olam International investeert 890 miljoen dollar (627 miljoen euro) in de productie van palmolie in het West-Afrikaanse Gabon.

De Singaporese producent en handelaar in agrarische grondstoffen noemt Afrika een vrijwel onontgonnen productiegebied met veel potentieel.
Olam International wil in het eerste jaar al 280.000 ton palmolie produceren. Gabon telt 1,5 miljoen inwoners maar is door de aanwezigheid van aardolie één van de rijkste landen van Afrika. Het land heeft wel pas sinds kort geen voedselhulp meer nodig van het World Food Programme van de VN.

Sommige NGO’s stellen dat de investeringsdrang van Aziatische en Arabische bedrijven en individuen vaak weinig oplevert voor de Afrikaanse landen zelf. Kleine boeren worden soms verdreven, terwijl de geproduceerde voeding voor het overgrote deel wordt geëxporteerd naar het land van het moederbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.