Home

Nieuws

13 procent Nederlanders eet elke dag vlees

Utrecht – Dertien procent van de Nederlanders eet elke dag vlees en 4 procent eet nooit vlees.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting Natuur en Milieu. Tweederde van de Nederlanders vindt elke dag vlees ’meer luxe dan noodzaak’, blijkt uit het onderzoek.

Natuur en Milieu begint met een campagne voor flextariërs, mensen die een of meer dagen geen vlees eten, om de consumptie van alternatieven voor vlees te stimuleren. ”Wereldwijd draagt de veehouderij voor 30 procent bij aan het verlies van dieren- en plantensoorten. Daarom is het belangrijk dat we minder vlees gaan eten en vaker kiezen voor duurzame, plantaardige alternatieven”, vindt Natuur en Milieu.

Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent van de 826 ondervraagden vaker vleesvervangers zouden eten als ze lekkerder waren. Bijna de helft van de mensen wil een uitgebreider aanbod van vleesvervangers. Natuur en Milieu gaat samen met supermarkten en producenten zorgen voor een uitgebreider en aantrekkelijker aanbod van vleesvervangers.

Of registreer je om te kunnen reageren.