Home

Nieuws 329 x bekeken

1,2 miljoen voor De Groene Vlieg

Den Haag – De 1,2 miljoen euro die het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) moet betalen aan het laboratorium De Groene Vlieg is voldoende.

Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven geoordeeld in een zaak die door het laboratorium aanhangig was gemaakt.

Het laboratorium De Groene Vlieg kwam in 2008 in de problemen doordat minister Gerda Verburg besloot dat officieel plantenziektenkundig onderzoek alleen nog mocht worden uitgevoerd door vier plantaardige keuringsdiensten onder toezicht van de Plantenziektenkundige Dienst. Daarmee raakte De Groene Vlieg opeens een groot deel van de omzet kwijt.

Ook andere laboratoria misten door het besluit van de minister opeens inkomsten. De Groene Vlieg heeft een vergoeding gekregen van ruim 1,2 miljoen euro. Daarin zijn onder meer reorganisatiekosten en versnelde ontwikkelingskosten voor nieuwe producten verrekend.

De Groene Vlieg heeft voor de rechter betoogd dat de vergoeding niet voldoende is. De onderbouwing van de kostenposten door het bedrijf laat volgens de rechter zeer te wensen over. De rechter constateert dat het ministerie ook een kostenpost heeft vergoed, terwijl er steekhoudende argumenten waren om daarvoor niet over de brug te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.