Home

Nieuws

Zwanenberg versterkt positie in VS met overname

Almelo - Zwanenberg Food Group neemt het Amerikaanse Vietti Foods over.

Vietti Foods produceert vleesconserven en realiseerde vorig jaar een omzet van circa 28 miljoen dollar (26 miljoen euro). Volgens Zwanenberg Food Group heeft Vietti Foods sterke eigen merken en verstevigt de overname haar positie op de Amerikaanse markt.

Zwanenberg Food Group, geleid vanuit Almelo, had naast 10 fabrieken in Europa reeds een fabriek nabij de stad Cincinnati in deelstaat Ohio. Vietti Foods, opgericht in 1898, opereert vanuit de bekende muziekstad Nashville in deelstaat Tennessee. Vietti Foods produceert onder andere de merken Vietti en Southgate, maar naar eigen zeggen ook toonaangevende huismerken.

Bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink van Zwanenberg Food Group: "dit is een prachtige stap met het oog op onze ambitie om verder te groeien in de Verenigde Staten. We blijven hard werken aan het realiseren van onze doelstelling om een leidende positie te krijgen in vleesconcerven."

Frank Schmitt, algemeen directeur van Zwanenberg USA, spreekt van een "perfecte aanvulling van het productassortiment." Vietti Foods biedt werk aan circa 60 mensen en bedient klanten in 48 staten in de VS. Zwanenberg Food Group realiseert met 1.600 medewerkers een omzet van circa 350 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.