Home

Nieuws 232 x bekeken 1 reactie

Zembla besteedt aandacht aan megastallen

Hilversum – Actualiteitenprogramma Zembla van de Vara besteedt zaterdag aandacht aan de megastallenproblematiek in Brabant.

Er is onder meer gefilmd in Oirschot, Hulsel en Netersel, waar de problematiek rond het landbouwontwikkelingsgebied Hulsel-Netersel wordt belicht. De programmamakers hebben ook gesproken met ZLTO-voorzitter Hans Huijbers en varkenshouder Gerbert Oosterlaken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gesproken wordt er erg veel over het bouwen van boerenbedrijven, echter het omgekeerde komt ook veel voor, n.l. het bouwen van woningen te dicht bij de boerderijen ofwel in de geurcontouren van de boerderijen.Later gaan de burgers al dan niet terecht klagen , maar de grote fout zit op het gemeentehuis.(Ambtenaren,college,raadsleden) Daar staat men dergelijke praktijken toe , en dat komt de verstandhouding inderdaad niet ten goede. Open en transparant werken is bittere noodzaak en het bewust misleiden van inwoners (ook boeren ) is verwerpelijk en bevoordeeld andere groepen ( ook ontwikkelaars)

Of registreer je om te kunnen reageren.