Home

Nieuws 215 x bekeken

ZLTO neemt afstand van toonzetting Zembla

Goes - ZLTO neemt afstand van de toon die de documentairemakers Hans van Dijk en Ton van der Ham (Vara) kiezen in de aankondiging van de Zembla-uitzending van zaterdag 19 maart op Nederland 2 om 22.35 uur. "We herkennen ons niet in het beeld dat de makers wegzetten", aldus ZLTO-voorzitter Hans Huijbers.

Volgens de televisiemakers is 'de spanning op het Brabantse platteland om te snijden', moet 'de burger in het buitengebied knokken voor een gezond leefklimaat', terwijl 'de boeren steeds grotere varkensstallen bouwen'. Volgens Van Dijk en Van der Ham 'is het een ongelijke strijd'.

In een reactie op deze berichten zegt ZLTO voorzitter Hans Huijbers: "We sluiten onze ogen en oren niet voor de weerstand die in Brabant hier en daar bestaat tegen de veehouderij. Maar in het beeld dat de documentairemakers oproepen, herkennen we ons absoluut niet."

In de ogen van de ZLTO wordt in de vooraankondiging van Zembla een éénzijdig en ééndimensionaal beeld van de werkelijkheid geschetst. "Dat draagt niet bij aan de dialoog in Brabant die nodig is om de versnelling van de verduurzaming in de veehouderij op gang te brengen."

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.