Home

Nieuws 261 x bekeken

Weinig verschuivingen in politieke peiling

Amsterdam - Aan het politieke front zijn weinig verschuivingen te zien.

Het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV blijft in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag op 74 zetels staan. In werkelijkheid heeft de gedoogcoalitie een nipte meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer.

De VVD behoudt 31 zetels, zoals de liberalen nu ook in de Kamer hebben. De PVV zou uitkomen op 26 zetels. Dat zijn er twee meer dan de partij nu in het echt heeft. Het CDA blijft steken op zeventien plekken in de Kamer. Dat zijn er vier minder dan de christendemocraten momenteel hebben in de Kamer.

De enige beweging ten opzichte van vorige week is te zien bij de oppositie. De SP verliest in de peiling deze week één zetel en komt uit op zeventien plekken. Dat zijn er nog altijd twee meer dan de oppositiepartij daadwerkelijk heeft. D66 wint één zetel en zou dertien plekken in de Kamer krijgen als er nu landelijke verkiezingen waren. In het echt heeft D66 nu tien zetels.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef van ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.