Home

Nieuws 164 x bekeken

Waterberging en natuur ook in België

Antwerpen - Niet alleen in Nederland hebben boeren te maken met grondclaims ten behoeve van natuur en waterberging. Ook in België speelt dit, zeker na de wateroverlast van vorig jaar.

Niet alleen in Nederland hebben boeren te maken met grondclaims ten behoeve van natuur en waterberging. Ook in België speelt dit, zeker na de wateroverlast van vorig jaar.

De Belgische Boerenbond komt nu in het geweer tegen het plan Kleine Nete en Aa, bij Zandhoven, tussen Antwerpen en Turnhout. In een gebied van 1.290 hectare moet eenderde omgezet worden in natuurgebied. Verder wil het bekkenbeheer (waterschap) Netebekken twee ’actieve overstromingsgebieden’ in het gebied aanleggen. Dat is een te grote aanslag op de regionale landbouw, oordeelt de boerenorganisatie. Ze pleit ervoor plannen voor water en natuur beter af te stemmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.