Home

Nieuws

WHO bezorgd over Japans voedsel

Manilla - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO maakt zich zorgen over de vondst van radioactief besmet voedsel in Japan. ,,Het is duidelijk een ernstige situatie'', aldus Peter Cordingley van de WHO maandag.

,,Het is veel ernstiger dan we dachten in de eerste dagen na de ramp, toen we dachten dat de problemen tot 20 of 30 kilometer beperkt zouden blijven.''

In Japan hebben de autoriteiten sinds de ramp in kerncentrale Fukushima I besmette groenten, melk en water aangetroffen. In de regio is angstig op de berichten gereageerd, hoewel de autoriteiten stellen dat de niveaus van besmetting niet gevaarlijk zijn.

Wel zijn een aantal maatregelen genomen. Zo mag geen melk uit de prefectuur Fukushima worden verkocht. Ook spinazie uit de buurt van de nucleaire installatie moeten de inwoners laten staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.