Home

Nieuws 185 x bekeken

WFP stuurt logistieke hulp naar Japan

Tokio - Het World Food Programme (WFP) stuurt logistieke hulp naar Japan.

Het VN-agentschap ziet geen noodzaak tot het verzenden van voedsel, maar denkt wel dat de decennialange ervaring van WFP met het beleveren van voeding in rampgebieden van pas kan komen.

Volgens directeur Josette Sheeran heeft Japan gevraagd om hulp. Ze spreekt van een “epische opgave” voedsel te distribuëren in het grotendeels vernietigde Noord-Oosten van Japan. Daarbij noemt ze acties van de Japanse zelfverdedigingskrachten “heroïsch”.

Japan geldt na de VS als de grootste verlener van ontwikkelingshulp ter wereld, en is een grote geldschieter van de WFP. Het land heeft naar verluid voldoende voedsel door het hele land opgeslagen om te voorzien in de behoefte, maar kan moeizaam overlevenden in schuilplaatsen bereiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.