Home

Nieuws 153 x bekeken

Voorstellen Ciolos hervorming GLB mogelijk later

Brussel – De voorstellen van EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos voor hervorming van het Europees landbouwbeleid (GLB) komen vermoedelijk niet zoals aangekondigd in juli, maar pas in oktober dit jaar.

Dat meldt persbureau AgraEurope, op grond van bronnen rond de Europese Commissie. Het landbouwdepartement van de Commissie (DG Agri) rekent momenteel verschillende scenario’s door. Het zou daarbij rekening willen houden met het beschikbare landbouwbudget na 2013. Eerste voorstellen voor de EU-begroting na 2013 verschijnen pas in juli.

Ook de behandeling van de GLB-hervorming in het Europees Parlement zou vertraging hebben opgelopen, meldt AgraEurope. In het Parlement ligt momenteel een rapport voor van de Duitse christen-democraat Albert Dess. Tegen dit rapport bestaan grote bezwaren in het Parlement, reden waarom de deadline voor het indienen van wijzigingsvoorstellen is verschoven naar 17 maart.

Vooral het voorstel van Dess om het ontvangen van inkomenstoeslagen afhankelijk te maken van het uitvoeren van natuur- en milieumaatregelen stuit op kritiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.