Home

Nieuws

Vijfde uitbraak MKZ in Bulgarije

Granichar – In het beschermingsgebied na eerdere uitbraken van mond- en klauwzeer in Bulgarije is een nieuwe besmetting vastgesteld.

Dat meldt de Bulgaarse overheid. Het gaat om een rundveebedrijf in het dorp Granichar. Bij routinecontrole bleken zes van de zeven onderzochte dieren besmet. Alle 130 dieren op het bedrijf worden geruimd.

Eerder deze week werd een nieuwe uitbraak gemeld in Kirovo. In totaal zijn er nu vijf uitbraken gemeld sinds janari dit jaar.

De Bulgaarse minister van landbouw Miroslav Naydenov meldde woensdag dat de plannen om het hekwerk tussen Turkije en Bulgarije te repareren in de strijd tegen MKZ, voorlopig van de baan zijn. Hij zei dat de Europese Commissie heeft toegezegd bij te dragen aan monitoring langs de grens. In Turkije komt MKZ veel voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.