Home

Nieuws 1 reactie

Verzekering Chemie-Pack laat op zich wachten

Breda - De verzekeringsmaatschappijen van Chemie-Pack doen eigen onderzoek naar de oorzaak van de brand die het chemiebedrijf in Moerdijk in januari verwoestte en tot de resultaten bekend zijn zal er geen schade worden vergoed.

Advocaat Ad Jacobs van Chemie-Pack heeft dat dinsdag gezegd. ,,Schadeafwikkeling laat daarom nog wel enige tijd op zich wachten'', aldus Jacobs in een kort geding dat was aangespannen door Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat eiste dinsdag bij de rechtbank in Breda inzage in de verzekeringsdocumenten van Chemie-Pack. Het chemiebedrijf heeft tot dusver geweigerd te vertellen wie de verzekeraars zijn en wat de dekking is.

Rijkswaterstaat wil de gevraagde informatie hebben om te kunnen oordelen of het zinvol is om beslag te leggen bij de maatschappijen en te voorkomen dat de polissen uitgeput raken, betoogde landsadvocaat Edward Brans.

Chemie-Pack oordeelt dat de Staat geen rechtmatig belang heeft op de documentatie.

Chemie-Pack brandde begin januari volledig af. Door de enorme brand raakte onder meer het oppervlaktewater in de haven van Moerdijk vervuild. Rijkswaterstaat betaalde 1,6 miljoen euro om het water te laten zuiveren en zegt dat Chemie-Pack of haar verzekering dat moet betalen.

Volgens geruchten was Chemie-Pack minimaal verzekerd tot een bedrag van 5 miljoen euro. De totale kosten van de brand werden eerder geraamd op 40 miljoen euro.

De rechtbank in Breda bepaalt uiterlijk 13 april of Chemie-Pack de polissen moet overdragen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Waterschap De Brabantse Delta heeft nog enkele kubieke meters vervuild oppervlaktewater in depot, dit betreft giftig bluswater dat aanvankelijk in het oppervlaktewater terecht is gekomen.
    Verbranden van dat vervuilde water kost 400 euro per kuub, de rekening daarvoor zal in totaal op zo'n 16 miljoen euro gaan uitkomen.
    Het waterschap kan met die kosten nergens heen, ook Den Haag houdt vooralsnog niet thuis. De bewoners in het beheersgebied van De Brabantse Delta mogen waarschijnlijk opdraaien voor de rekening, omdat Chemie-Pack zijn zaakjes niet voor elkaar heeft

    Joost Stallen, sponsor WS De Brabantse Delta

Of registreer je om te kunnen reageren.