Home

Nieuws 494 x bekeken

Verbod op mestvervoer op deel A58

Den Haag / Schore - Mesttransporteurs mogen geen dierlijke mest vervoeren over een deel van de A58 bij het Zeeuwse Schore.

Dat is het gevolg van beperkingsmaatregelen naar aanleiding van een besmetting met vogelpest op een leghennen- en opfokbedrijf in Schore. De A58 is de belangrijkste aanrijdroute voor Zeeland. Gezien het seizoen en de weersomstandigheden is het nu hoogseizoen voor de aanvoer van dierlijke mest naar de akkerbouwgebieden in Zeeland.

Mesttransporteurs kunnen het vervoersverbod op de snelweg vermijden door via de Oude Rijksweg, N289 te rijden en via de Vlakebrug over het kanaal door Zuid-Beveland te gaan. Deze route ligt precies op de grens van het toezichtsgebied. ELI meldt dat deze route gebruikt mag worden.

De sectie meststoffendistributie van Cumela gaat er vanuit dat het verbod wordt teruggebracht tot alleen pluimveemest. "Dat staat ook zo in de draaiboeken en ook vorig jaar bij de uitbraak van laagpathogne vogelpest in Deurne was het vervoersverbod alleen gericht op pluimveemest", aldus een woordvoerder van Cumela.

Of registreer je om te kunnen reageren.