Home

Nieuws 3 reacties

Veerman niet gerust op behoud landbouwvrijstelling

Made – Voormalig landbouwminister Cees Veerman is niet gerust op het behoud van de landbouwvrijstelling. Dat zei hij desgevraagd op een bijeenkomst van ASR in het Noord-Brabantse Made.

”Ik ga er natuurlijk helemaal niet over, maar ik moet wel bekennen dat de regeling fiscaal gezien een beetje een vreemde eend in de bijt is”, aldus Veerman. Hij vindt het wel een goed instrument voor structuurverbetering in de landbouw.

Over de landbouwvrijstelling is al lange tijd onrust. De regeling houdt in dat waardeverandering van grond bij agrarisch gebruik wordt vrijgesteld van inkomsten- of vennootschapsbelasting. Waardeveranderingen die ontstaan zijn binnen de onderneming en niet-agrarische waardeveranderingen vallen niet onder de landbouwvrijstelling.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joost Jan

  Het is ook niet normaal dat het bestaat. Bij de bedrijfs overdracht wordt vaak al een schenking gedaan van bijvoorbeeld 1 miljoen euro, dit ten nadele van andere broers en zusters en de belasting betaler. Maar het gaat naar de bedrijfs opvolger, niks mis mee maar als hij naar 10 jaar gaat rentenieren dan is er wel iets mis mee, en wat je dan ook veel zien is dat de opvolger 10.000 euro meer kan bieden voor het land wat er te koop komt ook al is het 5 kilometer verderop.

 • no-profile-image

  Als je er niet over gaat (ook niet in het verleden), moet je er ook geen uitspraak over doen. Ook het AGD/ deze redactie moet het dan ook niet willen opnemen; het is immers geen nieuws; het voegt niets toe, enkel onrust.

 • no-profile-image

  Als je er niet over gaat (ook niet in het verleden), moet je er ook geen uitspraak over doen. Ook het AGD/ deze redactie moet het dan ook niet willen opnemen; het is immers geen nieuws; het voegt niets toe, enkel onrust.

Of registreer je om te kunnen reageren.