Home

Nieuws

Veerman: Nederland moet aansluiten bij Frankrijk en Duitsland

Made – Nederland moet in de discussie over het nieuwe Europese landbouwbeleid (GLB) in de binnenzak van Frankrijk en Duitsland gaan zitten.

Dat zegt voormalig voormalig landbouwminister Cees Veerman tijdens een bijeenkomst van grondbelegger ASR (voorheen Fortis Vastgoed) in het Brabantse Made.

Veerman benadrukt dat Nederland wel erg goed kan nadenken over welke vorm van het GLB het in de toekomst wil, maar dat Nederland in Brussel weinig invloed heeft.

”We zijn wel een grote landbouwnatie, maar politiek zijn we in Brussel een dwerg. We moeten in de binnenzak van grote landen als Frankrijk en Duitsland gaan zitten, anders lukt het ons niet om invloed uit te oefenen”, zegt Veerman. Hij waarschuwt boeren voor een grote reductie van de Europese steun.

”Het landbouwbudget in de EU zal verkleinen en daarnaast zal er een herverdeling over de lidstaten plaatshebben. Nederland zal hierbij van de kleinere taart een nog kleiner stuk krijgen dan voorheen”, voorziet Veerman. ”De herverdeling van het budget zal ten koste gaan van welvarende landen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.